Selecteer een pagina

Orthomoleculair Darmspecialist in Zandvoort

u

Chronische stress & burn-out

U weet dat het anders moet, maar hoe? U bent moe, lusteloos en u heeft niet de kracht of de juiste tools om het anders te doen. Toch ligt de oplossing bij uzelf. Ik kan u tijdens een consult laten inzien waar de oorzaak van uw problemen ligt.

$

Huid,- haar,- en darmproblemen horen bij elkaar

Acné, eczeem en darmproblemen zijn vaak aan elkaar gerelateerd. Dit zijn klachten die meestal komen door verkeerde voeding en verkeerde leefstijl. Dit proces is dus omkeerbaar. Stap voor stap gaan we op zoek naar de sleutel van een klachtenvrij leven.

u

Chronische ziektebeelden

Orthomoleculaire therapie kan worden ingezet bij een breed scala aan chronische ziektebeelden. Denk bijvoorbeeld aan auto-immuunziekten als Multiple Sclerose, Reumatoide artritis, Lupus, Colitus Ulcerosa en Hashimoto.

Wat kan ik voor u betekenen?

Waarschijnlijk leest u dit omdat u een klacht heeft. Dit kan bijvoorbeeld Diabetes type II zijn met een laaggradige ontsteking, een diagnose Prikkelbaar Darmsyndroom hebt of u heeft een andere aandoening. Het is mijn doel om te achterhalen waarom u niet lekker in uw vel zit en lichamelijke klachten ervaart. Ik kijk als orthomoleculair therapeute niet alleen naar het symptoom maar ga op zoek naar de oorzaak.
Met aanpassingen in leefstijl en voeding zijn al grote verbeteringen te ervaren. U bent zelf verantwoordelijk voor het resultaat. Wij gaan samen de oorzaak achterhalen en behandelen. De aard van de klacht en de wil om het anders te doen bepalen de duur van de behandeling. Het is belangrijk om de oorzaak aan te pakken en daarmee blijvend gezond te worden. Ik wil benadrukken dat dit geen dieet is maar een gezonde eet,- en leefstijl. Ziektepreventie en een blijvend gezond lichaam is het doel van orthomoleculaire therapie en leefstijlgeneeskunde.

Samen werken aan de gezondste versie van jou!

No-nonsense uitleg en een heldere aanpak. Orthomoleculaire therapie voor iedereen toegangkelijk

In mijn jeugd had ik vaak hoofdpijn, acné en ik had meestal last van mijn darmen. Ik kreeg op mijn 16e de diagnose ‘Prikkelbaar Darm Syndroom’. Ik kreeg de Dianepil en een depmiddel met antibiotica voor mijn acné. Van de dokter mocht ik gerust een Saridon nemen voor mijn hoofdpijn en voor mijn darmen kreeg ik het ene zakje na het andere. Ik kreeg eczeem, later de ziekte van Ménière en een burn-out.

Nu weet ik dat mijn lichaam en geest jarenlang waarschuwingen gaven die ik maar bleef negeren. Ik had een verkeerde levensstijl, ik at net niet de juiste voedingsmiddelen en ik deed werk wat niet paste bij mijn kernkwaliteiten.

Door mijn eigen ervaringen en mijn rugzak van diverse opleidingen, cursussen en nascholingen begrijp ik de hedendaagse problemen goed. Ik heb een no-nonsense aanpak met een kleine knipoog. Genieten van een wijntje en een feestje op zijn tijd past ook zeker bij deze levensstijl.
Hippocrates ‘The father of western medicine’ wist destijds al de nadruk te leggen hygiëne, goede eet,- en drinkgewoonten.  Hij wist dat voeding ons medicijn was. Nog steeds is (de juiste) voeding ons medicijn. Al bovenstaande factoren zijn in ons land ruimschoots aanwezig dus ligt de sleutel meestal echt bij uzelf door middel van uw eigen keuzes.
Ik wil met u samen op zoek gaan naar de oorzaak van uw klachten. Als het gehele plaatje voor u staat dan weten wij waar en hoe wij kunnen starten met het gezonder maken van u als Homo Sapiens.

Habitus Nova I Een nieuwe gewoonte

Meer energie

Zodra u begint met het aanpassen van de voeding én de leefstijl die u nu ziek maakt zult u snel resultaten voelen maar vooral ook zien.

Afvallen; het gewicht dat bij u past

Overgewicht lost u niet op met een (crash)dieet. Diëten is voor de meeste mensen ook een tijdelijk bezigheid. Daarna wil men weer ‘normaal’ doen. Orthomoleculaire therapie is er op gericht om de verstoorde systemen te herstellen. Hierdoor zal u het gewicht krijgen wat bij u past door andere eet,- en leefstijlgewoonten.

Stralende huid

Er is een sterke darm-huid connectie. Ontdek welke voeding en leefstijlveranderingen u kunt doorvoeren!

Ieder lichaam is uniek en complex.

Tijdens de intake zal ik op zoek gaan naar de oorzaak van uw klacht(en). Het symptoom is slechts de uiting van een onderliggend lijden.

Wilt u samen met mij de oorzaak van uw gezondheidsproblemen vinden?

Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel van een verblijf in Studio Habitus Nova?

Een lichaam kent veel processen en systemen. Uitleg over wat er gebeurd, waar op te letten en bijsturen waar nodig is een groot voordeel als u bijvoorbeeld voor detoxen kiest. Voor een Burn-out herstel is een andere omgeving zonder input van uw dagelijkse bezigheden ook helend en kan verfrissend zijn. De rust en even uit uw eigen omgeving weg zijn en lekker een paar dagen aan de kust verblijven is ook een vorm van detoxen en/of herstellen. Tijdens een verblijf begeleid ik u dagelijks. Er zullen meerdere orthomoleculaire consulten plaatsvinden. Tevens kan ik voor u sappen, smoothies en soepen maken voor een orthomoleculaire voedings,- of herstelverblijf, eventueel gecombineerd met een detox ervaring.

Kan ik samen met mijn partner/dochter/vriend(in) komen?

Ja! Dat juich ik alleen maar toe. Hoe fijn is het als u dit kan delen met elkaar.
Habitus Nova heeft een 2-persoonsbed van 160×210. U zult wel samen in een 2- persoons bed slapen.

Hoeveel consults heb ik ongeveer nodig?

Dit hangt volledig af van uw fysieke gesteldheid en vooral de wil om te veranderen. Teruggaan naar ‘normaal’ is niet het uitgangspunt. Dit ‘normaal’ heeft u dermate ziek gemaakt waardoor u blijkbaar op zoek bent naar een ander inzicht. Ik geef u handvatten mee waarmee u gezond(er) en fit(ter) door het leven kan gaan.

Ik ben zwanger of ik wil zwanger worden

Een zware detox is niet aan te raden als u zwanger bent. Er komen opgeslagen toxines vrij die het lichaam ineens moet verwerken. Een gezonde eet,- en leefstijl gaan toepassen is wel een goed idee. Een goede start van een baby begint al in uw buik!

Wilt u zwanger worden? Dan is het een goed idee om eerst een detox te doen en uzelf te ontdoen van alle toxines die opgestapeld zijn in het lichaam.

Voed uw immuunsysteem en herstel uzelf